O spoločnosti Hôrka

Späť

História mäsovýroby Hôrka, s.r.o. siaha do polovice 90-tych rokov a hoci je od začiatku svojho vzniku spätá s Trenčianskou Teplou, svojich prvých zákazníkov si našla v predajni v Trenčianskych Tepliciach. V roku 1995 sa majiteľ – Štefan Hôrka rozhodol nadobudnuté skúsenosti s výrobou a predajom mäsových výrobkov uplatniť investíciou do nových technologických zariadení a následným rozšírením produkcie. 

V roku 2000 sa spoločnosť pretransformovala na spoločnosť s ručením obmedzeným a boli vybudované nové, moderné a prísne normy spĺňajúce výrobné priestory v objekte bývalej pálenice priamo v strede obce Trenčianska Teplá. Aj po viacerých rekonštrukciách a rozšíreniach areálu a výrobného programu sídli spoločnosť na tejto adrese dodnes.

Spoločnosť sa primárne zameriava na výrobu a predaj mäsa a mäsových výrobkov formou veľkoobchodu a maloobchodu, pričom využíva aj vlastnú distribúciu. Podstatnou súčasťou výrobného procesu je tiež vlastná rozrábka čerstvého mäsa. Závod je držiteľom úradného veterinárneho schvaľovacieho čísla SK 621 ES a tiež držiteľom certifikátu o implementácii Systému manažérstva bezpečnosti potravín ISO 22000:2018.

Od začiatku svojho pôsobenia prevádzkuje mäsovýroba Hôrka vlastné firemné predajne. Okrem predajne priamo v sídle spoločnosti v Trenčianskej Teplej, je to aktuálne sieť 10 pobočiek: od roku 2002 – Nová Dubnica, 2004 – Trenčín Juh, 2005 – Horné Srnie, 2008 – Trenčín Sihoť, 2011 – Drietoma, 2015 – Trenčianske Teplice a Bánovce n/B, 2019 – Trenčianske Stankovce a Bolešov. Do konca roka 2021 sa pripravuje zriadenie obchodného zastúpenia v českom Vsetíne a okolí. Mäsové výrobky Hôrka zákazníci nájdu aj na pultoch obchodného reťazca BILLA a FRESH Plus po celom Slovensku a tiež v ponuke distribútorov potravinárskeho tovaru – Bidfood, Diamon a Labaš.